torsdag, 31, august 2023

Folkekøkken

Tirsdag den 31. januar 2023 kl. 18.00

Menuen

Braiserede svinekæber med mash ( mos ) kr. 139,00 pr. person
Serveres i caféen eller kan afhentes som take-away ved bestilling på tlf. 6093 0055

Bordreservation

Ønsker du at reservere bord kan det gøres herunder. Bordreservation er et tilbud til dig der vil være sikker på en plads

Hvordan opstod folkekøkkenet?

Folkekøkkener opstod i slutningen af 1700-tallet som spisesteder med nærende og billig mad til den fattige del af befolkningen, enten gratis eller meget billigt. Helt så billigt kan vi desværre ikke gøre det i 2023, men vi forsøger at holde prisen så lav som mulig!

Det første danske folkekøkken åbnede på privat basis i 1859 i Odense, og tanken blev videreført af kirkelige organisationer, der oprettede folkekøkkener i de større byer. Det første kommunale folkekøkken i Danmark så dagens lys i København i 1917. Folkekøkkenerne havde deres største betydning og udbredelse i krigstider og i arbejdsløshedstider som 1930’erne. Efter 2. verdenskrig blev mange folkekøkkener nedlagt; men i slutningen af 1900-tallet steg de igen i antal især i København, hvor det i dag er muligt at spise på folkekøkken hele ugen.

Ta’ familien eller venner med til folkekøkken hos Maren & Trangmanden i Virksund, det er både nærende, hyggeligt og socialt. Alle er velkommen.